„Седели кући и добијали стимулације“

Наставља се „срамотна“ расподела новчаних средстава запослених у ЈП ЕТВ кроз увећање основне зараде запосленима по основи радног учинка (стимулација)

Увидом у Извештај о обрачунатим и исплаћеним увећањима основних зарада запосленима по основи оствареног већег радног учинка бр.2222/20-1 од 15.06.2020. год. констатовали смо да пословодство предузећа наставља са старом праксом да кроз увећање основне зараде по основи већег радног учинка фаворизује поједине запослене у ЈП ЕТВ.

Оваквим деловањем више је него јасно да пословодство предузећа није прихватило захтеве и сугестије нашег синдикатa дефинисане у дописима В.д. директору од 23.10.2019. и 01.04.2020.год. Обзиром да је од наших захтева прошао дуг период, мишљења смо да су наши напори да кроз институције предузећа ову важну материју уведемо у законске оквире, исцрпљени.

Сходно горе наведеном, наш синдикат ће своје деловање преусмерити на надлежне државне органе, ресорно министарство као и Владу Републике Србије. Трудићемо се да решавање ове проблематике убрзамо и анимирањем јавних гласила у Републици Србији.

Комплетну хронологију дешавања по овом питању прочитајте овде.

Напомена: Сви чланови Синдиката ЈП ЕТВ који желе да изврше увид у документ бр.2222/20-1 од 15.06.2020. год. могу да се обрате својим синдикалним повереницима или пошаљу упит на: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Налазите се на: Вести „Седели кући и добијали стимулације“