Održan sastanak V.D. Direktora JP ETV i Predsednika našeg sindikata

Dana 16.11.2023. god., na inicijativu našeg sindikata, održan je sastanak između V.D. direktora JP ETV i predsednika našeg sindikata. Na sastanku, koji je po nama bio vrlo uspešan razgovaralo se o tekućim problemima u JP ETV kao i o iznalaženju načina za poboljšanje materijalne situacije svih zaposlenih u JP ETV.                                                  

Predsednik našeg sindikata istakao je da je predloženo povećanje osnovne zarade zaposlenih u JP ETV za 8% (po smernicama Osnivača) nedovoljno, uzimajući u obzir izuzetno niske zarade velikog broja zaposlenih. Činjenice su:

  • troškovi života značajno su porasli;
  • plate zaposlenih u našem preduzeća nisu značajnije porasle još od osnivanja JP ETV;
  • rast minimalne zarade za narednu godinu iznosiće 17,8%.

Obzirom da će minimalna zarada u narednoj godini ići u rasponu od 43.360 pa sve do 49.864 dinara jasno je da će veliki broj zaposlenih (naročito u tehnici) imati osnovnu zaradu nižu od minimalne. Ponižavajuće je da se velikom broju radnika doplaćuje razlika od osnovne do minimalne zarade.

Shodno navedenom predlog je da se uz uvećanje zarade od  8% dodatno koriguju nanjniži koeficijenti kao i da se u skladu sa postignutim rezultatima u kalendarskoj godini, kroz unapređenje, dodatno stimulišu zaposleni koji svojim radom i angažovanjem to zaslužuju.                                                                           

V.D. direktor se složio sa predlogom i naglasio da je poslovodstvo našeg preduzeća veoma posvećeno poboljšanju materijalnog stanja svih zaposlenih u JP ETV. Jasno je da time što smo osnovani kao javno preduzeće imamo veliki problem sa predstavnicima Osnivača svaki put kada, kroz izmenu Kolektivnog ugovora, tražimo bolje finansijske uslove.

Pojasnio je da su postignuti značajni rezultati po pitanju naplate naših usluga. Shodno tome i finansijski pokazatelji biće bolji, što će nam dati prostora za poboljšanje uslova za rad i zarade svih zaposlenih u JP ETV. Poslovodstvo našeg preduzeća pomno prati rad svih zaposlenih i znaće da nagradi one koji svojim radom i angažovanjem doprinose boljim radnim dostignućima JP ETV.                                                                             

Predsednik našeg sindikata se osvrnuo i pojasnio pisani Zahtev našeg sindikata od 19.10.2023. god. da se Programom poslovanja JP ETV za 2024. godinu opredele finansijska sredstva za sufinansiranje tradiocionalnih manifestacija našeg preduzeća kao što su:

  • slave na emisionim stanicama Avala, Ovčar, Crveni Čot;
  • slava Vidovdan;
  • tradicionalno okupljanje penzionisanih radnika našeg preduzeća;
  • tradicionalno druženje sa zaposlenima RDU Crna Gora;
  • tradicionalno okupljanje meštana Subotice i zaposlenih na emisionoj stanici Crveno Selo;
  • doček Nove godine…

V.D. direktor našeg preduzeća je objasnio da je saglasan sa predlogom i da lično smatra da je od izuzetne važnosti nastavak svih tradicionalnih manifestacija u JP ETV. Već je izdao nalog da se pronađe način i obezbede finansijska sredstva kroz Program poslovanja našeg preduzeća za 2024. godinu.

U nastavku sastanku razgovaralo se i o drugim problemima u JP ETV. Zaključeno je da ovakvi sastanci treba da se održavaju što češće.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Obavezna polja su obeležena *