Sindikat JP Emisiona Tehnika I veze

Close this search box.

OBAVEŠTENjE O ISPLATI ZARADE ZA JANUAR 2024. GODINE

Obaveštavamo sve članove našeg sindikata da naknada ličnog dohotka (zarada) za januar 2024. god. koja je isplaćena 06.02.2024. god. nije uvećana za procenat od 8% koji je definisan Aneksom Kolektivnog ugovora od 15.01.2024. god.

Uzimajući u obzir da još uvek nije dobijeno rešenje Vlade Republike Srbije kojim se daje saglasnost na Program poslovanja našeg preduzeća za 2024. god., prvi deo zarade za januar mesec 2024. god., obračunat je i isplaćen primenom osnovice za obračun i isplatu zarada iz 2023. god.

Program poslovanja za 2024. god. je u proceduri dobijanja saglasnosti i odmah po dobijanju Rešenja Vlade Republike Srbije kojim se daje saglasnost na Program poslovanja za 2024. god. biće izvršen obračun i isplata drugog dela, odnosno konačne zarade za januar 2024. god. kada će biti primenjena nova osnovica za obračun i isplatu zarada u skladu sa Aneksom Kolektivnog ugovora iz januara 2024. god.

Napominjemo i da su u toku pregovori sa poslovodstvom našeg preduzeća oko korekcije najnižih koeficijenata koji su obezvređeni uvećanjem minimalne zarade za 2024. god. od 17,8%.

O toku i ishodu pregovora obavestićemo Vas blagovremeno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *