Синдикат ЈП ЕТВ повукао свог представника

Синдикат ЈП ЕТВ повукао свог представника из Комисије за израду Одлуке о накнади трошкова превоза за долазак и одлазак са рада и издвојио мишљење везано за извештај Kомисије која је имала задатак да утврди Предлог извештаја о евидентирању радног времена запослених који су радили у режиму прерасподеле радног времена у периоду од 01.10.2018. до 30.06.2019. године.

Извештај представника Синдиката ЈП ЕТВ у Комисији бр.3667/19 од 03.07.2019. год. и Комисији бр.1308/19 од 05.03.2019. год. погледајте овде.

Потписан нови Колективни уговор за ЈП “Емисиона техника и везе“

Дана 12.07.2019. год. потписан је нови Колективни уговор за ЈП „Емисиона техника и везе“. Нови Колективни уговор се непосредно примењује од 20.07.2019. год.

Колективни уговор за ЈП ЕТВ од 12.07.2019. год. можете погледати овде.

Шта се све променило и шта нови Колективни уговор конкретно доноси запосленима у ЈП ЕТВ писаћемо ускоро.

Одржан хитан састанак Одбора повереника нашег синдиката

У понедељак 10.06.2019. године одржан хитан састанак Одбора повереника нашег синдиката. Повод за хитан састанак био је несхватљив поступак руководства Сектора технике којим се озбиљно нарушавају и умањују права запослених у ЈП ЕТВ.

Синдикат ЈП ЕТВ, као једини синдикат у ЈП ЕТВ који се бори за права запослених у нашем предузећу не може да се сложи са таквим и сличним поступцима. Сходно томе донете су и одговарајуће одлуке:

1. Од В.д. директора ЈП ЕТВ затражити формирање независне комисије која би се бавила радом запослених на емисионим станицама са посадом и без посаде, те утврђивањем тачног броја остварених радних часова наведених запослених у периоду прерасподеле радног времена (01.10.2018. – 30.06.2019. године);
  2. Покренути иницијативу пред Владом Републике Србије за избор чланова новог Надзорног одбора за наше предузеће;
  3. У зависности од развоја ситуације захтевати реорганизацију и смену комплетног руководства Сектора технике;
  4. Од ресорног министарства затражити убрзање поступка за што пре потписивање новог Колективног уговора за ЈП ЕТВ.
Објашњење и ближе појашњење свих горе наведених одлука можете погледати овде.

Обавештење

Комисија репрезентативног Синдиката ЈП ЕТВ у саставу:

1. Томица Илић
  2. Владимир Николић
  3. Зоран Стевановић
Дана 05.04.2019. године извукла је добитнике солидарних давања нашег синдиката а све у складу са одлуком Одбора повереника Синдиката ЈП ЕТВ да се сваког месеца додели неповратна солидарна помоћ за најмање два наша члана, у износу од по 5.000,оо динара.
Добитницу су:
  • Април 2019. год. – Душан Томашевић, Милан Ковачевић, Гордана Гајић;
  • Мај 2019. год. – Владимир Остојић, Саша Сретеновић, Мирослав Станојевић;
  • Јун 2019. год. – Злата Ивановић, Душан Јевтић, Гојко Лазаревић.
Честитамо добитницима, осталим члановима нашег синдиката желимо више среће у наредном извлачењу које ће бити у јулу 2019. год.

Синдикат ЈП ЕТВ свим својим чланицама честита 8. Март - Међународни дан жена

Страна 1 од 13