ОДРЖАН САСТАНАК ОДБОРА ПОВЕРЕНИКА НАШЕГ СИНДИКАТА

Дана 26.01.2018. године одржан је састанак Одбора повереника нашег синдиката. Теме састанка биле су социјално економски статус чланова нашег синдиката, примена Колективног уговора, поклон чланицама нашег синдиката за 8.Март, Програм пословања ЈП ЕТВ за 2018. годину...

Везано за горе наведене теме донете су следеће одлуке:

1. Одлука о упућивања дописа пословодству предузећа о конкретним корацима које се преузимају како би се запосленима у ЈП ЕТВ вратио неправедно узети део личног дохотка;
  2. Одлука о упућивања допису пословодству нашег предузећа у којем ћемо тражити поштовања одредби Колективног уговора везано за доношење аката којима се уређују права, обавезе и одговорности запослених код послодавца.
  3. Одлука о додели неповратне солидарне помоћи члановима нашег синдиката;
  4. Одлука о додели поклона чланицама нашег синдиката за 8. март.

Образложење горе наведених одлука можете погледати овде.

Обавештавамо чланове да је наш синдикат склопио уговор са трговинским предузећем Gorenje doo чиме смо омогућили куповину свих производа наведеног предузећа по важећим малопродајним цена у моменту куповине, на одложено плаћање до 12 месечних рата, без камате, путем административне забране на лична примања.

Понуду предузећа Gorenje doo можете погледати на www.gorenje.rs

Обавештавамо чланове да је наш синдикат склопио уговор са туристичком организацијом EVRO-TURS на основу којег ће сви наши чланови моћи да користе услуге ове организације по специјалним условима:

1. Плаћање до краја текуће године путем административне забране без икаквог учешћа;
  2. Попуст од 10% на цену аранжмана за апартмански смештај у сезони и пакет аранжмане ван сезоне (важи само за чланове нашег синдиката).

Понуду туристичког предузећа EVRO-TURS можете погледати на www.evro-turs.rs

Синдикат ЈП ЕТВ наставља своје активности у циљу побољшања социјалног статуса својих чланова

Наш синдикат, упутио је допис В.д. директору ЈП ЕТВ којим захтевамо да се за 2018. годину обезбеди већи износ новчаних средстава, везано за солидарна давања запосленима.

Чланом 100. Колективног уговора за наше предузеће дефинисано је да Послодавац на име солидарних давања запосленима издваја од 0,1 до 0,3% прихода од продаје производа и услуга Предузећа.

Послодавац је за 2017. годину, за наведену намену, издвојио 1.160.000,оо динара, односно 0,1% од планираног прихода.

Мишљења смо да је наведени износ недовољан за подмирење свих захтева запослених по основу солидарних давања, предатих у складу са одредбама Колективног уговора за ЈП „Емисиона техника и везе“ а узимајући у обзир број, старосну структуру и здравствено стање запослених у Предузећу.

Сходно наведеном, захтевамо да се финансијским планом Програма пословања за 2018. годину, новчани износ за солидарна давања увећа на минимум 0,2% од прихода Предузећа по основи продаје производа и услуга.

Допис В.д. директору можете погледати овде.

Отворено писмо централе нашег синдиката – Конфедерације слободних синдиката поводом недавних бруталних убистава која су се догодила у Центрима за социјални рад

Писмо можете погледати овде.

Синдикат ЈП ЕТВ није задовољан одговором пословодства Предузећа на наша питања постављена 07.02.2017. године

Дана 07.02.2017. године, Синдикат ЈП ЕТВ упутио је пословодству предузећа Захтев за достављање података и информација бр. 1016/17, у складу са чланом 131. Колективног уговора за ЈП „Емисиона техника и везе“.

Дана 20.02.2017. године Синдикат ЈП ЕТВ упутио је пословодству Предузећа поновљен захтев, по истом основу, обзиром да нам одговор није достављен у року дефинисаним Колективним уговором.

Дана 24.02.2017. године, електронским путем, достављен нам је документ који, претпостављамо представља одговор на наша питања.

Синдикат ЈП ЕТВ није задовољан достављеним одговором. Сходно томе упутили смо нови допис пословодству Предузећа.

Допис нашег синдиката можете погледати овде.

Синдикат ЈП ЕТВ свим својим чланицама честита 8. Март - Међународни дан жена

Страна 1 од 11